teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Trei personaje istorice, ce nu ar fi existat in realitate

trei-personaje-istorice-ce-nu-ar-fi-existat-in-realitateExistenta multor personaje istorice este invaluita in mister, nu este usor sa discerni care dintre personalitatile celebre ale trecutului sunt reale si care sunt simple personaje de legenda. Multe cronici istorice sunt incomplete sau invaluite de mit, iar altele se contrazic sau sunt pur si simplu opere de fictiune. de la cel mai iubit ”haiduc” al Angliei, la fondatorul geometri. Asadar va prezentam trei figuri istorice despre a caror existenta nu exista dovezi solide dar sunt arhicunoscute in ziua de azi.

Robin Hood

Faimosul haiduc care fura de la bogati si dsdea la saraci a aparut pentru prima data in baladele si poemele din secolul al XIV-lea si al XV-lea. O serie de indicii istorice arata ca anumiti hoti erau cunoscuti drept ”Rabunhod” sau ”Robehod” chiar si inainte de aceasta data. robin-hoodCele mai multe istorisiri il descriu pe Robin Hood ca fiind un om de rand, aflat in fruntea unui grup de banditi care il sfida pe detestatul serif din Nottingham. Cercetatorii au incercat secole la rand sa stabileasca identitatea reala a acestui personaj, insa cautarile nu au avut niciun rezultat. Cei mai multi istorici au ajuns la concluzia ca povestile despre Robin Hood si acolitii sai sunt mituri care au aparut din fabule populare despre rezistenta impotriva opresiunii.

Pitagora

Teorema lui Pitagora este invatata acum de aproape orice copil din lume la ora de matematica, insa despre omul care ar fi formulat-o pentru prima data se stiu prea putine. pitagoraGanditorul grec ar fi trait in secolele V-VI i.e.n. El a intrat in istorie ca filosof si matematician, insa in antichitate ar fi fost mai cunoscut drept liderul spiritual al unui cult obsedat de numerologie, transmigratia sufletului uman si, bizar, efectele negative ale boabelor de fasole. Cu toate ca exista aceste detalii despre el, date biografice despre viata sa nu fost consemnate in nicio cronica. Toate lucrurile enuntate mai sus au fost popularizate de urmasii sai, care s-au intitulat pitagoricieni. Totodata, multe dintre povestile in care apare sunt adanc ancorate in mit si supranatural. Intr-una dintre acestea se spune ca Pitagora avea o coapsa aurita, iar intr-alta se spune ca era fiul zeului Apollo. Chiar daca Pitagora a existat, este foarte posibil ca nu el sa fi formulat pentru prima data teorema care ii poarta numele, unele dovezi arheologice aratand ca si egipteni ar fi avut o idee similara.

Regele Arthur

Protectorul castelului Camelot este unul dintre cei mai cunoscuti monarhi din istorie, insa multi cronicari cred ca povestea sa este o simpla legenda, regele-arthurla fel ca sabia din stanca.

Despre curajosul rege Arthur se scrie ca a respins un atac saxon asupra Angliei in secolul al V-lea sau al VI-lea. Cu toate acestea, desi ar fi castigat 12 batalii consecutive impotriva invadatorilor, marele rege nu apare in singura istorisire a conflictului. Mai mult, o descriere completa a lui Arthur a aparut pentru prima data in secolul al IX-lea, iar povestea doamnei Guinevere si a faimosilor cavaleri ai mesei rotunde a aparut de-abia in secolul al XII-lea in cartea ”Istoria regilor Angliei” a lui Geoffrey din Monmouth.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close