In apropierea localitatii Coronini se ridica semeata din apele batranului fluviu stanca Baba Caia, marcand intrarea propriu-zisa in Clisura Dunarii. De-a lungul anilor, in jurul acestei stanci s-au tesut mai multe legende.
Monument natural din calcar ramane si astazi unul dintre principalele puncte de atractie pentru turistii care ajung in aceste locuri. Baba Caia are o inaltime de sapte metri deasupra apei si este unica pe tot parcursul Dunarii. Numele sau provine din limba turca si inseamna stanca tatalui. Pe vremuri de ea erau legate lanturi de la Cetatea Golubac si Cetatea Ladislau, pentru ca nici un vas sa nu scape de plata taxelor vamale. Stanca iese din apele fluviului in zona Coronini si este supranumita Craiasa singuratica a Dunarii. Stanca care astazi constituie un reper pentru navigatori avand atasat un far luminos, in timpul embargoului impus fostei Republici iugoslave era folosita de graniceri care stateau la panda pentru a depista contrabandistii de carburanti, ce treceau Dunarea la vecinii sarbi, dar si de contrabandisti care se ascundeau de oamenii legii.
Una dintre legendele Stancii Babacaia arata ca intre un mos si o baba era o cearta vesnica. Mosul, Zeul Saturn, spunea ca iarba se coseste, iar baba, Gaia, Marea Zeita, afirma ca iarba se tunde cu foarfeca.
Infuriat, mosul o arunca pe baba in Dunare. De pe fundul Dunarii,