Legatura dintre dimensiunea penisului si inteligenta
Teorii Secrete
Daca v-ati intrebat vreodata care este motivul pentru care superbele nuduri masculine sculptate de artistii Greciei Antice aveau un penis atat de mic in comparatie cu forta inspirata de restul trupului, exista o explicatie care ar putea sa va surprinda. Multe dintre statuile din perioada Greciei Antice care intruchipeaza barbati au un element in comun, si anume dimensiunea redusa a organelor genitale. Istoricul suedez Ellen Oredsson a explicat aceasta particularitate in cazul nudurilor prin perceptia asupra corpului barbatesc in respectiva perioada istorica. In primul rand, operele care intruchipau barbati aveau penisul in stare flasca, iar sculptorii antici s-au apropiat destul de mult de realitate, pentru ca dimensiunea nu diferea foarte mult de penisul in stare flasca al unui barbat obisnuit.
Pe de alta parte, penisurile mici erau, din punct de vedere cultural, mult mai apreciate in Grecia Antica. Daca astazi, barbatii cu penisuri mari sunt cei admirati, inaintasii greci asociau organele sexuale de dimensiuni mari cu neghiobia, lacomia si uratenia, o dovada de barbarie si de ingustime a mintii. Asta in timp ce idealul de barbat grec era rational, inteligent, un intelectual cu autoritate.
Poate ca facea sex cat poftea, dar asta nu avea nicio legatura cu marimea penisului, ba chiar un penis mai mic il ajuta sa-si pastreze ratiunea, dupa cum explica istoricul pe blogul personal „How To Talk About Art History”. Prin urmare, penisurile mici, vizibile in arta, erau un indiciu al civilizatiei, marturie a faptului ca o persoana era mai presus de placerile lumesti, in timp ce penisurile mari erau vazute ca obiecte ale dorintei. De asemenea, preputul era considerat un element al frumusetii pentru greci si romani, potrivit scrierilor lui Frederick Hodges din Istoria Medicinei. In mod ideal acesta trebuia sa aiba trei sferturi din lungimea penisului. Sculpturile clasice din perioada Greciei Antice au influentat enorm reprezentarile trupului masculin din arta europeana, asa ca nu este de mirare ca nudurile masculine care urmau acest model au devenit norma si in alte perioade artistice.
Asa se face ca in perioada Renasterii, modelul penisului mic s-a pastrat, iar capodopere precum David al lui Michelangelo, inspira forta in ciuda unui penis de dimenisiuni modeste.