Un alt fapt interesant este ca acest artefact este realizat din lidita, o roca sedimentara, cu granulatie fina, de culoare neagra sau cenusie, formata din cuart si calcedonie.
Chiar daca aceasta este o piatra extrem de grea, ea are o structura stratificata, ceea ce nu permite prelucrarea sa. In esenta, tehnologia actuala nu permite prelucrarea liditei si acest fapt demonstreaza inca o data ca civilizatia care l-a creat era mult mai avansata decat cea a omului modern.
Discul genetic masoara 27 cm in diametru, iar greutatea sa este de aproximativ 2 kg. Imaginile de pe disc sunt extrem de bine realizate, unii specialisti sunt de parere ca ating chiar perfectiunea.
Mai mult decat atat, numeroase informatii cu privire la genetica umana sunt insirate pe fata exterioara a discului. Ciudat este faptul ca ele nu se pot vedea cu ochiul liber, ci doar la microscop.
Din acest motiv, exista numerosi oameni de stiinta care sunt de parere ca discul este creatia unei specii extraterestre. Ciudat mai este faptul ca are o vechime de peste 6000 de ani si conform analizelor nu s-a deteriorat deloc.
Pe partea cealalta a discului genetic este prezentat modul de formare al lichidului seminal, apoi sunt prezentați mai multi spermatozoizi, iar urmatoarea imagine este necunoscuta.
In consecinta, discul genetic este un artefact important pentru istoria omenirii si chiar daca toate tainele sale nu au fost inca descoperite, el se afla in posesia oamenilor de stiinta care incearca din rasputeri sa-i elucideze misterul.
sursa: magazinCS