Cronovizorul, masina timpului ce capteaza imagini din trecut
Teorii Secrete
Cronovizorul, masina timpului ce capteaza imagini din trecut. Unul dintre cele mai bine pastrate secreta ala Vaticanului, este acela al Cronovizorului, un dispozitiv ce permite captarea de imagini din trecut. Acesta este o “masinarie“ ce capteaza imagini din trecutul apropiat sau indepartat sub forma unor holograme proiectate intr-un spatiu cilindric. Asa se poate descrie pe scurt inventia calugarului benedictin Pellegrino Ernetti. Totul a inceput in anul 1952, cand aflandu-se in laboratorul electroacustic al parintelui Agostino Gemelli de la Universitatea Catolica din Milano, redand o inregistrare de muzica bisericeasca, Ernetti si parintele Gemelli au descoperit cu uimire o voce straina. Gemelli era convins ca e vocea tatalui sau, ceea ce i-a socat pe cei doi. Experimentul a luat amploare si inca 12 savanti i s-au alaturat, printre care se numarau si laureatul Premiului Nobel, Enrico Fermi, si Wernher von Braun, specialist in rachete, doi dintre cei mai mari fizicieni ai lumii.
Aparatul realizat de aceasta echipa era compus din trei parti distincte, mai multe antene capabile sa capteze lumina si sunetul, un captator activat si dirijat de undele luminoase si un sistem complicat de inregistrare a imaginilor. Atunci cand a fost intrebat cine a inventat cronovizorul, Parintele Ernetti a raspuns ca „a fost o inventie colectiva„, si ca principiul de realizare al aparatului era unul destul de simplu, si ca el se baza pe captarea lungimilor de unda, vizibile si auditive din trecut. “Maretia acestei inventii a fost ca am putut recupera acea energie pierduta care a recompus scene petrecute acum cateva de secole.”, declara Ernetti. In 1972, saptamanalul Italian, La Domenica del Corriere, a publicat o fotografie care il infatisa pe Iisus rastignit pe cruce. In interviu, Ernetti declara ca imaginea a fost captata cu ajutorul cronovizorului. „Cand am incercat sa prindem imagini din ziua crucificarii, am avut o problema. Rastignirile pe cruce erau in acea vreme zilnice. Nici faptul ca Iisus trebuia sa aiba pe frunte o coroana de spini nu ne-a fost de ajutor, deoarece, contrar credintei populare, si aceasta era o practica frecventa“, a explicat calugarul.
El a povestit cum au fost nevoiti sa se intoarca inapoi cu cateva zile, in seara Cinei cea de Taina. „Am vazut tot, agonia din gradina Ghetimani, tradarea lui Iuda, procesul, calvarul. Echipa cronovizorului a filmat tot, dar fara amanunte, important era sa pastram imagini, nu scenariul“. Acest articol a starnit curiozitate si entuziasm, nu atat in fata unei descoperiri uluitoare, cat mai ales a perspectivelor deschise. Cu ajutorul cronovizorului s-ar fi realizat in jur de 180 de imagini ale unor evenimente istorice din timpul lui Napoleon si Mussolini, discursul liu Cicero din Roma antica, distrugerea Sodomei si Gomorei, unde s-ar fi confirmat ca ar fi fost vorba de un bombardament nuclear, mergandu-se pana la primirea de catre Moise a celor 10 porunci. Scenele erau redate pe un monitor cu lux de amanunte si de cele mai multe ori erau in contradictie cu ceea ce a consemnat istoria, una dintre aceste neconcordante ar fi accea ca in timpul Cinei cea de Taina, Iuda ar fi fost inteles cu Iisus ca acesta sa-l vanda romanilor, si nu ar fi fost o tradare propiuzisa. Acesta a fost faptul pentru care s-a hotarat in 1993, dezasamblarea aparatului in 16 sectiuni si depozitarea acestora in 16 locatii diferite, si pazite fiecare de oameni care cunosc adevarul, pentru a nu se putea reasambla acest dispozitiv niciodata. Pe 8 aprilie 1994, Ernetti a murit in Venetia, iar cronovizorul este astazi un secret bine pastrat de catre Vatican, considerand-ul un aparat periculos pentru a fi facut public, prin prisma adevarurilor pe care acesta le-ar putea dovedi, in legatura cu istoria omenirii, inclusiv istoria religioasa propusa astazi de Biserica in baza Bibliei.